Nieuws

Lezingen Drenthe toen en nu: 4 maart t/m 8 april

Hoe was het toen, hoe is het nu? Naar aanleiding van de handboekjes Drenthe toen & nu organiseren de Drentse Historische Vereniging, Drents Plateau en het Drents Archief dit voorjaar de lezingencyclus Drenthe toen & nu. De auteurs van de eerste afleveringen belichten een aspect van de Drentse geschiedenis. Opmerkelijke plekken, monumenten en gebouwen geven aanleiding tot het vertellen over soms voor de handliggende en soms verrassende onderwerpen uit het Drentse verleden.

Sprekers en onderwerpen
De lezingen worden gegeven door Michiel Gerding (Dorp en landschap/Kerk en geloof), Jan van Ginkel (Molens en mulders), Mark Goslinga (Recreatie), Wicher Kerkmeijer (Varen en vaarten) en Hans Ladrak (De boerderij). De sprekers lichten hun verhaal uitgebreid toe met beeldmateriaal.
De lezingcyclus vindt plaats op zes dinsdagavonden van 4 maart t/m 8 april van 19.30-21.30 uur in het Drents Archief, Brink 4, Assen. De kosten bedragen € 50.

Aanmelden
De zes lezingen worden als een totaalpakket aangeboden; inschrijven voor een afzonderlijke lezing is daarom niet mogelijk. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 25 februari telefonisch aanmelden bij het Drents Archief (0592-313523). Zij krijgen informatie toegestuurd hoe het cursusgeld overgemaakt kan worden, waarna de aanmelding definitief is.