Nieuws

Wat staat er op die oude foto?

De organisaties achter de site www.drentsfotoarchief.nl roepen de hulp in van het publiek. De site met historische foto's is pas vernieuwd, zodat iedereen opmerkingen kan toevoegen aan de beschrijving van een foto.

Informatie gevraagd
Vaak ontbreken de namen van de personen die destijds op de gevoelige plaat zijn vastgelegd en ook het dorp of de straat is lang niet altijd bekend. Daarom doet het Drents Fotoarchief een beroep op de kennis van de bezoekers van de site.

Zoekplaatje
Onder de rubriek ‘Zoekplaatje' staan achttien foto's waarover weinig bekend is en het Drents Fotoarchief graag meer zou willen weten. Maar ook van de andere 45.000 plaatjes zijn niet alle gegevens compleet. Aanvullingen zijn welkom!

Drenthe in de winter

Nieuw zijn ook de wisselende thema's op de site. Deze maand zijn historische foto's van Drenthe in de winter te zien. Hardrijden op de schaats, ijspret en nieuwjaarsrolletjes bakken: het is allemaal gefotografeerd. Op een prachtige opname uit het begin van de twintigste eeuw staan schippersknechten in Hoogeveen te wachten op de start van een schaatswedstrijd. In de karige wintermaanden als het schip ingevroren lag, was het prijzengeld zeer welkom.

De site www.drentsfotoarchief.nl is een initiatief van het Drents Archief in samenwerking met Drentse gemeenten, historische verenigingen en musea. De fotosite is te vinden onder de rubriek Zoeken.

schaatswedstrijd.jpg