Nieuws

Drents Archief en Drents Museum tekenen intentieverklaring

Op 23 oktober hebben drs. D. H. Huizing, directeur Drents Archief en drs. M.P. van Maarseveen, directeur Drents Museum de Intentieverklaring synergie Erfgoedkwartier getekend.

Unieke combinatie van instellingen
Assen beschikt met het Erfgoedkwartier over een voor Nederland unieke combinatie van provinciale erfgoedinstellingen die elkaar goed aanvullen: Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en Drents Plateau.
Het Drents Museum gaat in de Asser binnenstad een spraakmakende uitbreiding realiseren, het Drents Archief zal uitbreiden door een nieuw attractief bezoekerscentrum te bouwen en in opdracht van het gemeentebestuur van Assen wordt voor het Erfgoedkwartier een integrale gebiedsontwikkeling ter hand genomen.

Publieksinformatie over de Drentse geschiedenis
Dit alles biedt de unieke kans om de deels al bestaande en groeiende samenwerking tussen archief en museum te versnellen en door te groeien naar een ijzersterk tandem in publieksinformatie op het gebied van de Drentse geschiedenis. De beide gebouwen liggen direct naast elkaar, zodat met een fysieke koppeling de publiekspresentaties met elkaar vervlochten en faciliteiten gedeeld kunnen worden. Optimale synergie wordt bereikt als beide nieuwbouwplannen gelijktijdig gerealiseerd worden.

Bestaande samenwerking zichtbaar maken
De beide instellingen ondernemen momenteel steeds meer gezamenlijke activiteiten op facilitair terrein, op het gebied van de collecties, erfgoededucatie en publieksactiviteiten. Drents Archief en Drents Museum willen nu de kans grijpen om dat ook voor het brede publiek zichtbaar te maken.

Douwe Huizing (links) en Michel van Maarseveen klinken op het tekenen van de intentieverklaring.

img_1126.jpg