Nieuws

Internationale prijs voor Operatie Sigismund

Het onderwijsproject Operatie Sigismund is in de prijzen gevallen bij de Erasmus EuroMedia Awards 2007 op 12 oktober in Wenen. Er waren in totaal 250 inzendingen uit verschillende Europese landen. Waag Society en het Drents Archief mochten de Erasmus EuroMedia Medal 2007 in ontvangst nemen. De medaille wordt toegekend aan projecten voor educatie en media, waarbij de nadruk ligt op de inhoud en niet op de techniek. De Erasmus EuroMedia Awards is een initiatief van de European Society for Education and Communication (ESEC). Deze organisatie zet zich in voor de bewustwording van de Europese cultuur en educatie. ESEC wil verschillende diverse culturen, tradities en waarden die Europa rijk is, samenbrengen.

Nederlandse inzendingen
De inzendingen vanuit Nederland waren: Het Anne Frank huis met Free2choose, Nicam met Kijkwijzer, Podium met Oorlogsrust & Vredesgeweld en Made in Europe en Kunstgebouw met Monstermedia en de Mediafabriek. Het Anne Frank huis ontving de Erasmus Euromedia Special Award voor het project Free2Choose.

Operatie Sigismund
Operatie Sigismund is een innovatief project voor erfgoededucatie dat leerlingen van groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in de oude kelders van het Drents Archief laat kennismaken met de kerntaken van een archief: behoud en beheer. Lees meer...

Foto: J. Bender

os.jpg