Nieuws

Prijsuitreiking Wonen op Stand op 19 oktober

De winnaar van de prijsvraag Wonen op Stand in Drenthe is 19 oktober in het Theatercafé in Warenhuis Vanderveen Assen bekendgemaakt. Notaris Krijgsheld trok uit de geselecteerde inzendingen met het juiste antwoord het formulier van de heer Dorsman uit Assen. Hij ging naar huis met een cheque voor een diner en overnachting in een voormalige Drentse havezate. De prijsvraag was onderdeel van de Landelijke Archievendag afgelopen zaterdag tijdens de Week van de Geschiedenis in het Drents Archief. De dag stond in het teken van Wonen op Stand.

Meer dan 1000 bezoekers kwamen af op de historische films over wonen in Drenthe, lezingen, een tentoonstelling over huizen van stand en over drost Sigismund van Heiden Reinestein, een theatervoorstelling over de geheimzinnige heer van Valkenstijn, een presentatie over Drentse havezaten, de kinderactiviteit: Ik en Sigismund (scrapboek maken) en een Drentse boekenmarkt vóór het gebouw van het archief. Historische personages nodigden de bezoekers binnen.

Een topper was de prijsvraag. Vele bezoekers liepen puzzelend door het gebouw. Er kwamen meer dan 100 goede inzendingen binnen. De prijs is beschikbaar gesteld door Warenhuis Vanderveen. De prijsvraag is een van de vele activiteiten in de Week van de Geschiedenis die nog tot 21 oktober duurt.

Over de uitslag van de prijsvraag kan niet worden gecorrespondeerd.

lad2007.jpg