Nieuws

Genomineerd voor de Week van de Geschiedenisprijs

Het Drents Archief in Assen behoort bij de tien genomineerde organisaties voor de nationale Week van de Geschiedenisprijs 2007.

De prijs is voor een activiteit die op de meest aansprekende manier een breed publiek voor geschiedenis weet te boeien. Het Drents Archief dingt mee naar de prijs met activiteiten rond het thema Wonen in Drenthe in de Week van Geschiedenis van 12 t/m 21 oktober.

Op 13 oktober heeft het Drents Archief de Archievendag op het programma staan. Bezoekers kunnen  er van 11.00-16.00 uur terecht voor films, lezingen, informatie, tentoonstellingen en andere activiteiten over Wonen op Stand, Drentse havezaten, boerderijen en hun bewoners in het verleden.

De jury kijkt met name naar activiteiten die het Drents Archief samen met andere organisaties op verschillende plekken in de provincie onderneemt. Zoals het Filmfestival Wonen in Drenthe in Roden, Assen en Havelte samen met de historische verenigingen en de Asser Filmclub en een multi-mediatentoonstelling in het Stadspaviljoen van de gemeente Assen. Op 20 oktober staat de Drentse Geschiedenis Quiz in het Dagblad van het Noorden, een initiatief van het Drents Archief, het Dagblad van het Noorden, Drents Plateau en TV Drenthe.
Meer informatie over de activiteiten van het Drents Archief is te lezen op onze Week van de Geschiedenis-pagina.

De winnaar van de Week van de Geschiedenisprijs ontvangt tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 20 oktober een cheque t.w.v. 5000,- euro uit handen van minister Ronald Plasterk. De jury heeft tien organisaties genomineerd uit acht verschillenden provincies, variërend van museum, bibliotheek, archief, VVV tot kenniscentrum. Het Drents Archief is de enige nominatie in Drenthe. Uit de provincie Groningen zijn het Groninger Forum en de VVV Haren voorgedragen voor de prijs. De Week van de Geschiedenis en de Geschiedenisprijs is een initiatief van de stichting Anno.

Meer informatie: http://www.weekvandegeschiedenis.nl/

week2007.jpg