Nieuws

Tentoonstelling Sigismund van Heiden Reinestein

Vanaf 10 september is in de kloostergang van het Drents Archief de tentoonstelling Sigismund van Heiden Reinestein, kamerheer en drost te zien. De tentoonstelling is samengesteld naar aanleiding van de start van het onderwijsproject Operatie Sigismund.

Operatie Sigismund is een innovatief project voor erfgoededucatie dat leerlingen uit het basisonderwijs laat kennismaken met de kerntaken van een archief: behoud en beheer. Scholieren uit groep 7 en 8 bezoeken het Drents Archief voor een spectaculaire ervaring rond het achttiende-eeuwse archief van Sigismund van Heiden Reinestein.

In de kloostergang van het Drents Archief zijn vanaf 10 september bijzondere documenten te zien uit het archief van deze opmerkelijke drost en kamerheer. De tentoonstelling belicht onder meer zijn persoonlijk leven, zijn werk als drost in Drenthe en als kamerheer aan het stadhouderlijk Hof in Den Haag en zijn dagboeken, die eerder dit jaar in een prachtige uitgave werden gepubliceerd. 

De portefeuille van Van Heiden Reinestein bevat allerlei briefjes met losse aantekeningen over de Marine, zijn gezin en andere zaken.

portefeuille.jpg