Nieuws

Custom Car Contest op 27 mei in Eext

Wie heeft de mooiste auto van Drenthe? In het kader van D-1: 100 jaar Automobiliteit in Drenthe wordt op 27 mei in Eext de Custom Car Contest Drenthe gehouden. De verkiezing van de mooiste 'gepimpte' auto van Drenthe vindt plaats op de brink van Eext op de dag van de traditionele beddenrace: pinksterzondag 27 mei.

Onder titel Custom Car Contest Drenthe worden automobilisten uit Drenthe uitgenodigd hun zelf verfraaide auto te tonen en mee te dingen naar prachtige prijzen. Een zeer deskundige, met landelijke en regionale bekendheden, beoordeeld vormgeving en kwaliteit van de fraaie bolides en maakt een top drie van prijswinnaars.

Programma
11.00  Kermis, ossenmarkt, springkussens en nog veel meer
12.30  Start ludieke beddenrace 1e manch
13.00  Opening Custom Car Contest Drenthe
13.45  Start kleintje Beddenrace
14.30  Start snelle beddenrace
15.45  Start ludieke beddenrace 2e manch 
15.45  Uitreiking prijzen Custom Car Contest Drenthe
16.30  Huldiging winnaars beddenraces

D-1: 100 jaar Automobiliteit in Drenthe
De verkiezing van de mooiste auto van Drenthe is onderdeel van het project Honderd jaar automobiliteit in Drenthe, een initiatief van het Drents Archief in Assen. Met dit project wil het Drents Archief het belang van de ontwikkeling van de automobiliteit onder aandacht van een groot publiek brengen. In 2006 waren al verschillende activiteiten zoals een tentoonstelling van miniatuurauto’s, een literaire bijeenkomst, een rondrit met classic cars en werden de kentekens van 1906 tot 1954 gedigitaliseerd en via deze site toegankelijk gemaakt.

Natuurlijk blijft het niet bij mooie auto’s. Er zijn stands, demonstraties en er is informatie over beter en veiliger autorijden.