Nieuws

Doe mee met de Drentse Geschiedenis Quiz 2006!

Test uw kennis van de Drentse Geschiedenis en maak kans op een plaats in de finale! Kijk in het Dagblad van het Noorden van 14 oktober of maak de quiz nu online! Insturen kan tot 23 oktober.

Burgemeesters strijden in Drentse Geschiedenis Quiz 2006
Op vrijdagavond 3 november presenteert Annette Timmer, bekend van TV-Drenthe, de finale van de Drentse Geschiedenis Quiz in het ICO, centrum voor Kunst & Cultuur in Assen. In deze tweede editie van de quiz voelt ze de Drentse burgemeesters aan de tand over hun kennis van het Drentse verleden. Daarnaast nemen de tien winnaars van de voorronde uit het Dagblad van het Noorden het tegen elkaar op.

Spannende shoot out
De deelnemers krijgen vragen gepresenteerd over de geschiedenis van Drenthe in de breedste zin van het woord, van prehistorie tot heden. Na de eerste ronde gaan de beste kandidaten door voor de spannende shoot out. Daarbij vallen na elke vraag de deelnemers met een verkeerd antwoord af, net zolang totdat de beste burgemeester en de beste van de overige kandidaten als winnaars overblijven. De jury staat onder deskundige leiding van provinciaal historicus Michiel Gerding.
Barend Jan Vreugdenhil uit Emmen won vorig jaar de prijs, bestaand uit een fraai boekenpakket over de Drentse geschiedenis.

Publiek welkom
TV-Drenthe maakt opnames die op zondag 5 november worden uitgezonden. Publiek is van harte welkom om deze bijzondere editie van de Drentse Geschiedenis Quiz bij te wonen. De quiz wordt gepresenteerd op 3 november van 20.30-22.00 uur in het ICO, centrum voor Kunst & Cultuur, Zuidhaege 2 in Assen. De zaal is open om 20.00 uur. De toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk, dus kom tijdig!

De quiz is een initiatief van het Drents Archief in samenwerking met het Dagblad van het Noorden en de provinciaal historicus.