Nieuws

Akten notarissen Assen en Meppel in DrenLias

DrenLias, de genealogische database van het Drents Archief, is half mei aangevuld met gegevens uit de notariële akten. Het gaat om 8.291 akten van notaris Anthony Homan te Assen (1822-1849) en notaris Kymmell te Meppel (1811-1829) met daarin 25.294 persoonsnamen.

Anthony Homan had als werkgebied een groot aantal plaatsen in de huidige gemeenten Assen, Tynaarlo en Aa en Hunze. Notaris Kymmell registreerde veel akten van personen uit de zuidwesthoek van Drenthe en de kop van Overijssel.
Met deze aanvulling zijn nu alle notarisakten uit de periode 1810-1821 via Drenlias raadpleegbaar. In totaal gaat het om ruim 150.000 persoonsnamen uit 45.000 notariële akten.

De akten zijn afgelopen jaren ingevoerd en gecontroleerd door vrijwilligers van het Drents Archief en historische verenigingen. Met de gegevens uit de notarisakten in DrenLias kunnen onderzoekers makkelijk vinden of een voorouder bijvoorbeeld een testament heeft laten opmaken, of onroerend goed heeft aangekocht. De echte akten zijn in te zien in het Drents Archief.
Het is ook mogelijk om kopieën van de akten te bestellen bij het Drents Archief.