Nieuws

Vreugdenhil wint Drentse Geschiedenis Quiz 2005

Barend Jan Vreugdenhil uit Emmen heeft op vrijdagavond 28 oktober de finale gewonnen van de Drentse Geschiedenis Quiz. Hij nam het op tegen negen prominente Drenten en negen kandidaten uit de voorronde van het Dagblad van het Noorden.
Spannende shoot-out
De quiz is voor publiek gepresenteerd door Annette Timmer in de Raadzaal van de gemeente Assen. De heer Vreugdenhil ging naar huis met een fors boekenpakket, waaronder de driedelige Encyclopedie van Drenthe. Een goede tweede werd Harm Jan Lesschen. In een spannende 'shoot-out' kwam Vreugdenhil uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Deelnemers
De deelnemende bekende Drenten waren Marga Kool, Wim Ensing, Sake Elzinga, Nico Vanderveen, Dirk Mulder, Hein Klompmaker, Jans Brands, Jans Polling en Pim Witteveen. Als finalisten uit de voorronde deden mee: Harm Jan Lesschen, Piet Naber, Roelof Hoving, Wim Schipper, Gerard Beukers, Barend Jan Vreugdenhil, Jan Houwing, Albert Timmer, Jan Mansier en Jan Thalen.

Week van de Geschiedenis
De Drentse Geschiedenis Quiz is de start van de Week van de Geschiedenis met de Landelijke Archievendag op 29 oktober in het Drents Archief. Ook het Festival Oude Drentse Films staat op het programma op verschillende lokaties in Drenthe. 

gkwisk01.jpg gkwisk02.jpg gkwisk03.jpg gkwisk04.jpg gkwisk05.jpg gkwisk06.jpg gkwisk07.jpg gkwisk08.jpg gkwisk09.jpg gkwisk10.jpg gkwisk11.jpg gkwisk12.jpg gkwisk13.jpg gkwisk14.jpg gkwisk15.jpg