Nieuws

Doe mee met de Drentse Geschiedenis Quiz!

Test uw kennis van het Drentse verleden en doe mee met de Drentse Geschiedenis Quiz. De voorronde staat op deze site en in het Dagblad van het Noorden (Schepers Erf) van 20 oktober. Net als vorig jaar leggen wij u 21 vragen voor. De antwoorden kunt u invullen in het vragenformulier op deze site of in het invulformulier in het Dagblad van het Noorden.

Beste inzenders gaan door naar de finale
Uit de goede inzendingen selecteert de jury negen deelnemers voor de finale van de Drentse Geschiedenis Quiz. De organisatie gaat er vanuit dat iedereen die meedoet aan de voorronde en wordt geselecteerd, ook bereid is in de finale te spelen. Er zijn deze keer nog drie andere categorieën waarin, naast de finalisten van de voorronde, wordt gestreden: Vrouwen van Nu, Ondernemers en Journalisten. Uiteindelijk komt er over alle categorieën samen één algemene winnaar uit de bus.

Finale op 8 november rechtstreeks op TV Drenthe
De finale van de quiz wordt donderdag 8 november gehouden in het gebouw van RTV Drenthe in Assen en wordt weer gepresenteerd door Annette Timmer. Voor de winnaars van de quiz zijn mooie prijzen beschikbaar.

De antwoorden van de voorronde vindt u op zaterdag 3 november in het Dagblad van het Noorden op Schepers Erf. De organisatie van de quiz is in handen van het Drents Archief, het Drents Plateau, Dagblad van het Noorden en TV Drenthe.
Over de uitslag van de voorronde en de finale kan niet worden gecorrespondeerd.