Fout
  • Fout tijdens het laden van component: com_media, 1
Attentie
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Nieuws

Magnuslezing in Anloo

Op 27 januari vond in de kerk van Anloo de tweede Magnuslezing plaats, die de Stichting Vrienden van de Magnuskerk in Anloo  dit jaar heeft georganiseerd in samenwerking met het Drents Archief.
De lezing stond in het teken van het verschijnen van het boek De Drentse geschiedenis in meer dan 100 verhalen, samengesteld  in opdracht van het Drents Archief door Henk Nijkeuter en Paul Brood.

Journalist en schrijver Frank Westerman en de oud directeur van de Emmer dierentuin en voorzitter van Stichting het Drentse  Landschap Aleid Rensen gaven hun visie op het thema: wat maakt Drenthe Drenthe?
In hun persoonlijk getinte verhalen kwamen onder meer de Drentse geschiedenis, de discussie over de identiteit van de Drent  en Drenthe op toeristisch-recreatief terrein aan bod. Daarnaast lichtten twee ooggetuigen van de Drentse geschiedenis hun  verslag toe uit het boek De Drentse geschiedenis in meer dan honderd verhalen. Bertus ten Caat vertelde over de opstand van  de boeren in Hollandscheveld en emeritus hoogleraar archeologie Waterbolk sprak over de affaire Tjerk Vermaning.