Nieuws

Workshop voor journalisten

Het Drents Archief organiseert op vrijdag 4 februari een workshop voor journalisten van zowel kranten, als van radio en TV,  die Drenthe als werkterrein hebben. Het Drents Archief werkt hierbij nauw samen met Eric Hennekam, archivaris, maar ook  docent aan diverse opleidingen voor journalistiek in Nederland én België.

De bedoeling is om journalisten bekend te maken met methodes om snel onderzoek te kunnen doen in archieven en dan met name in  het Drents Archief. De workshop beslaat de ochtend van 4 februari 2005, van 9.30 uur tot 12.30 uur en het programma ziet er  als volgt uit:

• Inleiding door Douwe Huizing, directeur van het Drents Archief.
• Archieven en onderzoeksjournalistiek door Eric Hennekam
- Hoe pak je archiefonderzoek aan
- Wetgeving waarmee rekening moet worden gehouden
- Voorbeelden van onderzoeksjournalistiek in archieven
- Belangrijke websites
- Tips en trucs op het internet
- Vragen en discussie
• Rondleiding door het Drents Archief, van catacomben tot studiezaal.
• Lunch, gratis aangeboden door het Drents Archief.

U leert hoe archiefonderzoek te doen, hoe het internet daarbij te gebruiken, hoe snel antwoord te vinden op een vraag,  enzovoorts en dat alles uiteraard met speciale aandacht voor Drenthe. Ook het historisch beeld en geluid worden niet  vergeten. De workshop is met succes reeds in een aantal andere provincies in het land gehouden.

Aanmelding kan plaatsvinden via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij de receptie van het Drents Archief, op 0592  313523. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Bos in het Drents Archief.