Nieuws

De barre winter van 1979

13 februari 2019

sneeuwKunt u het zich nog herinneren, de sneeuwstorm van 14 februari 1979? Op die winterdag waren in Drenthe complete dorpen ingesneeuwd.

De winter van 1978-1979 was streng, met flinke vorst en een hoop ijzel. Maar in de nacht van 13 op 14 februari volgde een historische sneeuwstorm. Drentse dorpen werden van de buitenwereld afgesloten en de wereld leek heel eventjes stil te staan.

Verkeer kon geen kant op, de stroom viel op sommige plekken uit en ziekenhuizen waren onbereikbaar. Maar de sneeuwstorm betekende niet alleen maar ellende, naoberschap vierde in februari 1979 hoogtij.

Het Drents Archief bewaart een aantal films over de barre winter van 1979. Op ons YouTubekanaal vind u er een aantal. Maar ook op deze website is het een en ander te vinden. Via deze link kunt u neuzen in het Filmarchief naar beelden over de winter van ’79, al zijn het soms maar kleine fragmentjes.

Heeft u nog winterse beelden uit 1979 op 8mm/16mm/Super-8 formaat en bent u benieuwd of deze in aanmerking komen voor opname in ons archief? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.