Onderzoek

Ontdek de Digilounge van het Drents Archief in Assen. Doe onderzoek naar uw voorouders of speur naar originele documenten in de Studiezaal. Op de hypermoderne touchtafels bekijk je oude kaarten, prachtige foto's of oude TT-programmaboekjesOnderzoek doen in het Drents Archief

Loop eens binnen bij het Drents Archief. Bezoek de Digilounge en ontdek vrijblijvend de historie van Drenthe. Of speur in originele documenten in de Studiezaal.

De mix van hypermodern en monumentaal maken de Digilounge en Studiezaal tot een sfeervolle, informele plek waar u op uw gemak kunt speuren. In de Digilounge en Studiezaal zijn meerdere computers beschikbaar. U kunt zoeken in de databases, inzoomen op oude kaarten en u kunt gebruik maken van onze bibliotheek. Er zijn medewerkers aanwezig om u op weg te helpen en om antwoord te geven op uw vragen.

Voorouders en andere schatten

Wilt u meer weten over uw familiegeschiedenis? Heeft u interesse in verhalen van vroeger over werken en wonen? Wij hebben een schat aan digitaal historisch materiaal beschikbaar. Interessant voor jong en oud, kenner en leek.

Zoek de verdieping

De Studiezaal is er voor de verdieping en om te speuren in originele documenten. Onze medewerkers helpen u graag bij het speuren in onze archieven. Elke werkplek heeft een eigen computer met een directe toegang tot ons archief. U kunt natuurlijk ook uw laptop meenemen en gebruik maken van ons wifi-netwerk. Kijk in ons archievenoverzicht om te bekijken welke archiefstukken we in huis hebben.

Kosteloos onderzoek doen

Onderzoek doen in de Digilounge en Studiezaal is geheel kosteloos. Als u het Drents Archief voor het eerst bezoekt, ontvangt u kosteloos de Drents Archiefkaart met uw naam en uw bezoekersnummer. U moet zich dan wel even legitimeren en uw gegevens worden geregistreerd. Uw persoonlijke gegevens vallen onder de wet ter bescherming van de privacy en worden niet aan derden ter beschikking gesteld of ter inzage gegeven.

Informatie over tarieven

Voor meer informatie over tarieven in onze Digilounge en Studiezaal, klik hier.

Kom onderzoek doen in de Digilounge van het Drents Archief. Wilt u weten wie uw voorouders zijn en wat ze deden? Wilt u een stamboomonderzoek starten? Wij helpen u graag!